Canned emotions

Canned emotions is een reeks waarin Martje Rullens haar emoties in soepblikken steekt. Het is een metafoor voor hoe ze het leven met emoties ziet, bij zichzelf en anderen. Naar haar mening rust er nog altijd een groot taboe op open zijn over je gevoelens.

“Ik zie zowel bij mezelf als de mensen in mijn omgeving dat er zo vaak ‘alsof’ wordt gedaan. Dat vergelijk ik met blikvoeding. In de winkel voel ik me altijd aangetrokken tot de buitenkant, maar op het moment dat je een blik opent, zie je meestal een inhoud die niet zo fris en kleurrijk is als de verpakking je deed laten denken.”

Het verwijst volgens haar naar een aloud advies; don’t judge a book by its cover…  Je kunt niet je mening baseren op uiterlijk of schijn. Daarnaast gaat het ook over hoe moeilijk het is om als mens je emoties te uiten. Het blik staat voor de geslotenheid en het mysterie. En dan plakken we als mensen ook nog al te graag labels op dingen. Canned Emotions kan ook dienen als manier om emoties uit te drukken en beter leren te begrijpen.

De originele tekeningen zijn gemaakt met viltstiften. Verder is de reeks ook uitgebreid naar gouache schilderijen, spuitbussen, echte voedselblikken, stencil-posters en illustraties,…

Canned emotions - published in Grote Nederlandse Kunstkalender

“Negative emotions often get hidden, behind a nice looking package of pretending. But what‘s inside the can?… “

 

 

Canfood Alphabet

.       

At the group exhibition ‘Beknopt’ curated by KOP, Breda (2019)

 

Canned emotions – The exhibition

Op 30 juni 2022 was de opening van de canned emotions expositie; gecureerd door Hiphopinjesmoel in Rotterdam.

Interview by hiphopinjesmoel

Flyer of the exhibition, june 2022

The opening

      .

         

.       

 

Catalogue:

Canned emotions:
Gouache paintings
Spraycans
Situations
Canned posters
Pop-art cans